5 kommentarer

    No comments.

Cuddy godkänd på enkelt vatten.

Godkänd enkelt vatten

I söndags gjorde jag något jag inte trodde jag skulle göra:) Jag fick en uppmaning av vår vän Gunilla Carlson (kennel Tikk-A-Ring’s) om att vara med på springerklubbens officiella vattenprov som skulle vara om ca 1,5 vecka… hmm jag som har så svårt att inte anta en utmaning som känns lockande… Nåja, jag skulle ju hinna testa om han överhuvudtaget ville hämta i vatten – för det skulle ju så klart vara en fördel om han gjorde det om jag nu skulle ha en chans. Sagt o gjort jag åkte upp och tränade lite i närmaste vatten. Jo, han hämtade dummies i allafall, alltid något:)
Har en and som legat länge o väl i frysen i väntan på att bli använd (?) nåja, den åkte fram o jag chansade på att testa honom på det – ville ju inte så väldigt gärna bada själv… men han tog den iaf till kanten – inte så snyggt kanske då han tydligen inte vill få fjädrar i munnen, så han bar den i näbben:)

Gunilla och Annika var snälla nog att hålla lite träning för oss ”ovana” på lördagen före provet. Jo, denna gång gick det bättre än gången innan, han tog den i halsen! Kom tom upp en bit på land med den ett par gånger. Hoppet infann sig:)

Väl på provet visste vi att det skulle kunna finnas en chans om än liten då vi inte tränat så väldigt mycket. Och jo, den chansen fick vi och han bar den flera meter upp på land, visserligen med lite peppning men jag var så stolt över min svarting!!! Så nu har vi vår första hund som är godkänd på enkelt vatten:)

5 kommentarer tillCuddy godkänd på enkelt vatten.