Mira

Springwheat’s Be My Soulmate

”Mira”

 

Född:2007-04-16

E:NUCH SU(U)CH SVCH Stardom Soul Player
U:Ringleader’s Miss Freckless

Ras:Engelsk springer spanier
Kön:Tik
Färg:Leverfärgad och vit
Hd:”A”
Ögon:UA 2008-05-22
Fucosidosis:Efter fria föräldrar
Uppfödare:Kennel Springwheat’s
Ägare: Karin o Jocke

Meriter:Bir-valp,BIG1-valp,flera placeringar i juniorklass med HP,Ck i unghundsklass

Berättelsen om Mira
Mira är en underbar hund,även om hon kan reta mig till ”vansinne”ibland pga sin envishet…Hon är den enda hunden som inte riktigt kommer överrens med oss vad gäller att inte hoppa över stängda grindar. Hon SKA bara vara där vi är. Som liten valp var hon den enda som kunde klättra över hagen på 80-90 cm höjd,helt obehindrat och så har hon fortsatt.

Hon är alltid ”på”när det gäller att jobba och är inte sen att hitta på något att sysselsätta sig med men kan ändå utan problem koppla av och lägga sig i knäet eller på golvet om så behövs.

Hon älskar att bära saker och gillar våra apporteringsträningar. Hon är väldigt lättlärd och det är roligt att jobba med henne.

Hennes andra passion,inte helt olikt andra spaniels,är frukost,middag o ja allt vad mat heter…hon börjar på morgonen då hon vill att vi ska vakna med ett litet oskyldigt gnäll och när hon märker att vi nog kanske är så pass vakna att det säkert går att få upp oss så kopplas ”duracell batterierna”på och hon far runt som ett ”jihu”för att fort nog komma ut och kissa och sedan helst innan dörren hunnit stängas,snabbt springa in för att inte missa något som kanske någon har hunnit få fram sedan hon var ut och vände. Därefter sitter hon och hoppar runt på stället,för hon måste sitta innan maten serveras,men hon klarar inte riktigt att sitta stilla ännu. Ser ut som en leksak man kan köpa och ”dra upp”som skakar runt på stället –till katten –fast självklart större:)