Vilma

MOVIN ON LOTUS CORTINA

”Vilma”

Född:2000-03-15

e. Lorchebo´s Sir Eamond ”Eamon”
u. SUCH NUCH Movin On De Soto ”Tara”

Ras:Irish Softcoated Wheaten Terrier
Kön:Tik
Hd:A
Uppfödare:Lars Croon
Ägare:Gunnar och Helena Ericsson

Meriter:Ck,flertal bästa tik placeringar

2*Cert,
2*Cacib
2*BIM,

godkänt anlag viltspår

Berättelsen om Vilma
Vilma är vår första Wheaten. Hon är en mycket god ras representant. Om jag bara skulle ha En hund,för att ha en hund,då skulle jag välja Vilma. Hon är en superhund på väldigt många sätt! Glad,positiv,trevlig,självsäker,trygg ja,hon har väldigt många fördelar mentalt denna hund.

Vilma har godkänt anlag på viltspår. Hon tycker att det är jättekul att gå i skogen och leta efter en liten klöv. Hon har en annan passion också. Hon hämtar dummisar. Ja alltså sådana där ”korvar” som spaniels ska springa och hämta för att lära sig apportera bl a fågel. Vilma har även apporterat kanin i skogen,på spaniel träningar.

Hon tycker att spaniels är underbart vackra och blir lika kär i alla som hon möter,men ibland möter man likadana ”spaniels” (Wheaten terriers) som hon själv och de är de allra vackraste ”spanielsarna”.

Vilma är en sådan där hund som går bra ihop med vem som helst. Hon älskar alla och har tillräcklig pondus för att inte behöva bråka. Om det,mot all förmodan,skulle behövas en tillsägelse,brukar det räcka med ett litet morrande från Vilmas sida och saken är klar. Hon tycker inte så mycket om att slåss i onödan,men om någon tvingar henne,så säger hon förståss inte nej. Så lite terrier är det nog i henne trots allt…