Springer- och Wheaten-delen

Jag,Helena, har alltid varit intresserad av djur av nästan alla de slag. Jag är uppväxt på landet bland bondgårdar,min mor och far bor fortfarande kvar där… Till grannars förnöjsamhet,eller om det var förtret,sprang jag och mina två systrar runt och hjälpte till med allt från ”kalvmata” till att ramla i dyngrännor 🙂

Min utbildning har varit på lantbruksskolan utanför Sala,där jag stortrivdes så pass att jag sedan återvänt för att arbeta. Då mest med kossor och grisar. En mycket intressant lärdom när man har med uppfödning att göra.

Jag är uppväxt med djur i familjen. Det har funnits katter,kaniner,hundar,häst,får,get,kalvar,fiskar osv. Som barn ägde familjen bland annat en Welsh springer spaniel som hette ”Bugge” eller Keepsake´s Jitterbugg. Han var en mysig hund som tyvärr inte bodde hos oss så jätte länge pga allergi i familjen. Hur som helst,det var nog lite med honom som spaniel intresset vaknade hos framförallt mig.

När vi ägde Welshen i vår familj,gick min far på hundkurs i Tierp. Där fanns en mycket mysig svart och vit engelsk springer spaniel,vid namn ”Eddie”. I familjen brukade vi ibland prata om att en engelsk springer spaniel skulle vara kul att ha någon gång,för Eddie var ju så trevlig…

1997 gifte jag mig med Gunnar och jag som alltid gillat djur började drömma,så 9 månader efter vi gift oss kom då vår första hund till familjen. Det blev efter lite funderingar mellan Wheaten och Springer,tillslut en Engelsk Springer Spaniel.

När vi så kommit fram till valet av hund åkte vi och tittade på hund i närheten hemma hos mina föräldrar,närmare bestämt i Harbo hos kennel Ringleader´s. Väl där kom vi självklart in och pratade om denna Eddie som fått oss att fundera på just denna ras. Till vår förvåning visade det sig att just denna mysiga Eddie var uppfödd av just denna kennel! Här hette han SUCH Ringleader´s Just Like Eddie och han hade visst lyckats med bedriften att bli SUCH! Det var mer än vår Bugge hade åstadkommit i sitt liv,trots samma grundkurs…!!!???

Vår första hund,numer vår ”gammel hund”,har namnet SU(U)CH SVCH Ringleader´s Sharped Dressed Man,till vardags ”Oliver”.

Jag har som tidigare sagt alltid varit intresserad av djur. Detta intresse har alltid haft hundar och även hästar främst. Hundar är nu mycket mer smidiga att ha när man inte bor på landet… Intresset för uppfödning har alltid funnits där men ändå valde vi en hane till första hund. Det kändes som ett bättre val,annars skulle man bli för frestad att ta en kull bara för att ”hon är ju i rätt ålder” och jag tyckte att jag ville veta mer om hundar och hur det var att ha hund innan jag skulle börja på med ”uppföderiet”.

Som hund nummer två,kom så äntligen även en Irish softcoated wheaten terrier. Hon har namnet Movin On Lotus Cortina men kallas ”Vilma”till vardags.

Hund nummer tre blev även det en springer spaniel från kennel Ringleader´s. Denna gång en tik som äntligen var svart och vit,tyvärr utan tan tecken…Men man kan ju inte få allt.

Detta är starten på kennel Springwheat´s,åtminstone den ena hälften…

Ett stort tack till Anders och Anki Berggren,kennel Ringleader´s, samt Lars Croon,kennel Movin On, för urtrevliga hundar samt för god hjälp.