5 kommentarer

    No comments.

Vilken semester!!

Årets semester skulle ge oss lite av varje var tanken. Barnen och de vuxna skulle alla få ”sitt”. Vi började med en tur mot Leksand och Leksands sommarland. Det blev ett underbart vackert och varmt väder så dagen kunde inte varit bättre. Barnen åkte så mycket de orkade och vi gick tills jag fick ont under fötterna:) Dagen efter packade vi ihop oss i det lite svalare vädret så även det kändes helt ok. Vi åkte nu till Alfta.

I Alfta var det tänkt att det skulle vara mammans dag, men även pappan fick äran att vara med i utställnings ringen. Cuddy (Springwheat’s Caddilac) gick först in i ringen. Han fick ett excellent och kom 2:a i sin klass men sedan var det stopp för hans del. Vi fick en stund på oss att vänta in wheaten ringen, vilket kändes som lyx när man är van att stressa mellan ringar:)
Wheaten domare för dagen var Enrique Mate Duran, en man som för alltid kommer ligga oss varmt om hjärtat efter att först ha gjort vår uppfödda hund Greta till BIR en månad tidigare så ville vi också ställa för honom:) Koopa Troopa (Springwheat’s Story Teller) var först ut.
Han fick HP och (Bar)Celona (Springwheat’s Story Writer) fick gå in. Även hon fick HP och nu fick Gunnar äran att gå med Koopa men domaren ville att vi skulle byta hund och sedan satte han upp den mer ”Sofistikerade” hunden, dvs Koopa till BIR-valp och syster Celona fick alltså bli BIM-valp för 3:e gången:)
Nästa hund vi hade med oss var Ossian (Lp1, Lp2, Lp3 SE UCH One Of A Kind Oisín De Morrigan) han var ensam i championklass och vann:) Han fick även CK. I bästa hane drog han kortaste strået och vann även där. Dagens bedömning gick ovanligt fort då det endast var 10 anmälda wheaten terriers. Ossian fick gå mot bästa tiken som för dagen blivit CH Seamrog Sub Commander T’pol. Ossian fick här ta emot sin första röd/gula rosett!! Åh så glad jag var!!

BIR och BIM Alfta

När det var dags för gruppfinal för terriers var både jag och Gunnar inne igen:) Jag höll i Ossian och Gunnar fick äran att visa Katarinas Skotte – en lagom stor kille för Gunnar alltså:) Gunnar lyckades dock bra med uppgiften och fick skottemannen att trava ett helt varv!! Inte illa:) Ossian blev utplockad bland de sista 6 och spänningen steg… Gruppdomaren var ju ändå vår rasdomare och han hade gillat honom i den ringen… Gissa hur glad jag blev när jag fick höra att dagens vinnare var en wheaten terrier!!! Oj så stolt jag var att vår luriva varma kille orkade hålla sig så i gasen trots att det var jättekvavt väder!! Hmm men nu blev vi ju tvungna att stanna till söndagen – ett kärt problem:)

Tyvärr så hann vi inte mer än bada o fixa med Ossian på söndagen så kom regnet… det vräkte ner i typ 20 minuter innan det blev lite lugnare emellanåt… kändes då lite bortkastat att man gjort sig till:) Hursom, tur man har paraplyhållare med sig. Gunnar hjälpte tappert till att hålla Ossian torr över ryggen, benen blir ju som det blir när det är blött… ser mer ut som ett får då med sina smala ben.
August blev tillfrågad av en medtävlande Pudel om han kunde hjälpa henne att hålla paraply över dem innan vi skulle in i BIS finalen. Han är ju alltid glad för att få hjälpa till så sagt o gjort så höll han paraply över hennes hund. Ossian och jag blev oplacerade men ”Augusts hund” pudeln blev BIS-1!! Det gjorde att August kom med på vinnarbilden för att hålla paraply över vinnaren:) Med på Hundsports hemsida!!

Kul kuriosa var att alla som deltog i BIS-finalen fick varsin 1,5 kg falukorv, en blombukett och en stor rosett. August fick vinnarens korv som tack för hjälpen… det gjorde att vi i ett litet husvagnskylskåp fick trycka in 3 kg falukorv:):) Det gick, men blev väldans fullt…