5 kommentarer

    No comments.

Ny champion!!

Ny Champion!

SE UCH Springwheat's Hordeum Mercada

Den första helgen i Juni var det dags för försommarens SKK utställning i Norrköping. Vi hade anmält Cuddy (Springwheat’s Caddilac) till lördagen. Han kom där 2:a i öppenklassen med excellent och CK men sedan var det stopp för hans deltagande.

På söndagen var det domarändring för valpar, så de fick gå i en annan ring. Vi hade anmält våra wheaten valpar Koopa Troopa (Springwheat’s Story Teller) och (Bar)Celona (Springwheat’s Story Writer). Det blåste nästan storm och var isande kallt så regnkläder på var ett måste trots att det inte regnade! Koopa hade mycket svårt att hålla sig i styr då det både är roligt att springa med matte men också för allt stormande… Han skuttade mest runt:) Stod fint som vanligt. Han blev 2:a med HP bland hanarna. Celona stod på tur och även hon skuttade mer än travade i stormen. Hon stod dock ändå som segrare bland tikarna men fick se sig slagen av hanen som skötte sig mycket bättre i rörelse än vad hon gjorde – ja framåt alltså – hon gick mer upp o ner hela tiden:) Celona stod då som BIM-valp vilket gladde mig i kylan:)
Dagens roligaste händelse stod vi dock inte för själva. Greta (SE UCH Springwheat’s Hordeum Mercada) vann öppenklassen och stod tillslut som segrare i bästa tik och hennes 3:e raka CERT gick att hämta ut och hon kunde där o då titulera sig Svensk Uställnings Champion!!! Jättegrattis till Kennel Wilmris!!! Men hennes merit denna dag stannade inte där. Hon gick in tävlan om dagens bästa wheaten terrier och vann. Hon blev därmed även dagens BIR hund!!! Åh så stolt man känner sig som uppfödare när någon annan lyckas med sin hund!! Det finns det inte mycket som slår vill jag lova!!!